duminică, 26 aprilie 2009

HTML 5 comming...Auzisem de anul trecut despre HTML 5, insa din lipsa de informatii am ramas nedumerit. Filmuletul asta mi-a descretit un pic fruntea.
In sfarsit se gandeste cineva si la developeri cand vine vorba de un Markup Language, si din cate am aflat de pe Wikipedia, HTML 5 va avea cateva tag-uri speciale cum ar fi <audio> sau <video>. Scopurile lor sunt cat se poate de explicite la fel si <footer> sau <nav> - pentru meniu.
Suna foarte promitator, si se pare ca spre sfarsitul "dezbaterilor" vom avea si cateva codecuri audio-video neproprietare - adica incluse in browsere. Asta ar rezolva multe probleme: gata cu grija de a instala Flash, Shockwave, Real Media, Quicktime - sau cate alte codecuri se mai folosesc azi pe diverse site-uri.
Desigur exista si pana acum un pas in acest sens cu Ogg Vorbis audio iar pentru video Ogg Theora video insa Apple si Nokia s-au opus miscarii.

Va ma dura o vreme, cativa ani buni pana cand va fi gata specificatia. Pana atunci cititi mai multe pe wikipedia , W3.org sau Web Hypertext Application Technology .

Niciun comentariu:

 

Blogul s-a mutat la o noua adresa!

Vei fi redirectionat automat la noul domeniu. Daca nu vrei sa astepti mergi la http://adrian.silimon.eu/ si nu uita sa-ti actualizezi semnele de carte (bookmarks).