joi, 10 septembrie 2009

Cum afli ce subtitrare ai nevoie pentru film?

De cate ori nu vi s-a intamplat ca, dupa ce descarcati un film, si dati o cautare pe google "subtitrare nume_film" ajungeti pe o pagina cu o lista intraga de subtitrari cu diverse FPS-uri... si nu stiti care vi se potriveste?

Uite o metoda foarte simpla de a afla:
1. De obicei, orice film vine impreuna cu un fisier cu extensia .nfo, dati click-dreapta pe acesta si Open With -> Notepad:2. Dupa ce l-ati deschis cautati acolo o linie pe care scrie ceva de genul framerate sau FPS si retineti valoarea scrisa acolo. In cazul exemplului meu acesta este de 23.976:

3. Dati o cautare pe google cu "subtitrare nume_film" si intrati pe unul din sit-uri si din lista de subtitrari oferite o alegeti pe cea cu FPS-ul potrivit:

4. Dupa ce o descarcati, si eventual dezarhivati fisierul (cu extensia .srt, .sub sau .txt), schimbati-i numele identic cu cel al filmului si mutat-il in acelas director cu filmul.

In cazul in care nu aveti in directorul filmului un fisier .nfo exista aplicatii specializate pentru a afla framerate-ul unui film si anume:
- pentru Windows MediaInfo Lite;
- pe Linux informatii despre FPS se pot afla direct din player, de exemplu daca aveti VLC mergeti la Tools->Media Information->Codec Details:


Vizionare placuta!

Un comentariu:

House Builder in Romania spunea...

Foarte utila postarea. Multumesc

 

Blogul s-a mutat la o noua adresa!

Vei fi redirectionat automat la noul domeniu. Daca nu vrei sa astepti mergi la http://adrian.silimon.eu/ si nu uita sa-ti actualizezi semnele de carte (bookmarks).